ATENEO MERCANTIL DE VALENCIA

En 1879 un grupo de dependientes de comercio de Valencia se reunían y acordaban crear un Ateneo para formar e instruir a los socios “y defender la más amplia libertad en las transacciones comerciales”.

Hoy contamos con alrededor de 4000 socios que por una cuota de 18 euros al mes, pueden disfrutar de actividades de lo más diversas, algunas de manera gratuita. Siempre ha sido una institución abierta a la sociedad valenciana.

Pincha aquí para saber más sobre el Ateneo

Nuestras Instalaciones

SalonNoblePeq
SalonActosPeq
SalonStolzPeq
SalaExpoPeq
SalonSorollaPeq
SalaJuntasPeq
SalaBanderasPeq
HallRestPeq
AulaFormativaPeq

Noticias

noviembre 2017
L M X J V S D
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Nuestros Colaboradores

De Calle
Balneario Alameda
Pepe Boscá Ópticos
Beher
AMA Valencia
Instituto Geriátrico Valenciano
Innova Ocular
Novaedat
Sar Quavitae
Hermaher
Asociación Española contra el Cáncer
//Curs de Valencià: Grau Mitjà (C1)
Cargando Eventos
  • Este evento ha pasado.

Objectiu general

La persona que opte a este certificat ha de ser capaç de comprendre una àmplia gamma de textos llargs i complexos, i de reconéixer-ne el sentit implícit. Ha de poder expressar-se amb fluïdesa i espontaneïtat sense haver de buscar d’una manera molt evident paraules o expressions. Ha de poder utilitzar la llengua de manera flexible i eficaç per a propòsits socials, acadèmics i professionals.

Ha de poder produir textos clars, ben estructurats i detallats sobre temes complexos, i ha de demostrar un ús controlat d’estructures organitzatives, de connectors i de mecanismes de cohesió.

Objectius específics:

Comprensió oral: És capaç de comprendre discursos llargs, sobre temes abstractes o complexos, relacionats amb la vida personal, social, acadèmica o professional, encara que no estiguen ben estructurats i no siguen de la seua especialitat, i que les relacions només siguen implícites i no estiguen assenyalades explícitament.

Comprensió lectora: Pot fer exposicions clares i ben estructurades sobre temes complexos, i desenrotllar i confirmar els seus punts de vista amb idees complementàries, justificacions i exemples adequats.

Expressió oral: És capaç d’expressar-se espontàniament i amb fluïdesa, i de dirigir i estructurar el discurs d’acord amb la situació. Pot utilitzar la llengua de manera flexible i eficaç amb finalitats socials i professionals, i amb una entonació adequada. Pot formular, de manera precisa, idees i opinions i relacionar hàbilment la seua contribució al discurs amb la dels altres interlocutors.

Expressió escrita: Pot escriure textos descriptius i narratius de ficció clars, detallats i ben construïts (amb un estil segur, personal i natural adequat al lector a qui van dirigits), i pot exposar per escrit, clarament i de manera ben estructurada, un tema complex i subratllar-ne les idees principals.

Breu descripció

L’alumne  que curse el nivell mitjà, quan finalitze el curs han de ser capaç de comprendre una àmplia gamma de textos llargs i complexos, i de reconéixer-ne el sentit implícit. Ha de poder expressar-se amb fluïdesa i espontaneïtat sense haver de buscar d’una manera molt evident paraules o expressions. Ha de poder utilitzar la llengua de manera flexible i eficaç per a propòsits socials, acadèmics i professionals. Ha de poder produir textos clars, ben estructurats i detallats sobre temes complexos, i ha de demostrar un ús controlat d’estructures organitzatives, de connectors i de mecanismes de cohesió.

PROGRAMACIÓ DIDÀCTICA

El curs té una durada total de 48h i es realitza de forma intensiva. Totes les sessions son de 2 hores i 30 minuts. Es farà, del 14 de Setembre al 17 de Novembre, els dijous i divendres, en horari de mati, de 10 a 12’30 hores.

Classes:

14 de setembre La llengua oral, frases fetes i refranys
15 de setembre L’article, l’accentuació i la dièresi
21 de setembre La narració i els verbs
22 de setembre L’apòstrof, la contracció, la h, r, rr i k
28 de setembre El text descriptiu i els signes de puntuació
29 de setembre La derivació, formes no personals, la l, ll, l·l, tl, tll, m, ny
5 d’octubre Les instruccions, l’ús del guionet, composició de textos, i els pronoms febles
6 d’octubre Flexió verbal, b,p,d,t,g,c
12 d’octubre** (possible modificació) Text expositiu, combinació de pronoms febles.
13 d’octubre Flexió verbal, l’ús de la b i v
19 d’octubre L’argumentació, préstecs, barbarismes i vulgarismes
20 d’octubre Relatius, interrogatius, futur i condicional, s,c,z,ss,ç
26 d’octubre El text administratiu, nominalització, abreviació.
27 d’octubre Preposicions, j,g,tg i tj
2 de novembre Text periodístic, la llengua estàndard, mots patrimonials i cultismes
3 de novembre Simulació d’examen part 1 (I)
9 de novembre Simulació d’examen part 1 (II)
10 de novembre Dubtes
16 de novembre Simulació d’examen part 2 (I)
17 de novembre Simulació d’examen part 2 (II)